2011-02-21

Arlanda - Amsterdam - Panama - Costa Rica

English or Spanish?? Use the Google translation box on top of the the sidebar.
Click to enlarge photos
All photos: NF_Photo 110227, across the Atlantic Ocean
110127 Torsdag
Arlanda 06.20 -> Amsterdam 08.35
Amsterdam 11.15 -> Panama City 16.30
Panama City 18.50 -> San Jose 19.03

Currency: CRC = Costa Rican colón = "₡" = 1kr = 73,57 öre, 100kr =7356₡   Dollar?

Jag halvsov på en brits på Arlanda och det börjar jag ju bli van vid. Väl incheckad möte jag några av de blivande deltagarna på resan. Dock inte min rumskamrat. På väg till Amsterdam hade jag fönsterplats. Men på höger sida den här gången. Försökte plåta lite städer men det gick inte så bra. I Amsterdam hittade jag blå Lotusblommor eller frön som jag ska försöka köpa på vägen hem.

Vi mötte alla i gruppen här och påbörjar vår långa dag över Atlanten. Hade även fönsterplats på den här biten. Jag såg en rund regnbåge nedanför planet. Såg lustigt ut. Enl en site ska regnbågen bildas runt planets skugga. Jag såg dock ingen skugga. http://www.weatherquesting.com/glory.htm
NF Photo 110127 over the Atlantic Ocean

Vi passerade Västindiska öarna som jag fick några bilder på. Sedan var det inte så långt kvar till Panama. Det har blivit en LÅNG dag eftersom vi flyger MED solen.

I väntan på planet från Panama vidare till Costa Rica spanade vi inifrån Panamas flygplats, vilket gav ett 10-tal arter såsom Red-breasted Starling och Northern Crested Caracara. Det var ju knepigt förståss som vanligt. Fåglarna var ju på andra sidan om planens väg till startbanan. Jag plåtade också en som jag tror är great-tailed grackle

Red-breasted Starling, ja jag vet, LÅÅÅÅNGT borta. Men jag lyckades äntligen hitta den lilla röda pricken alla kunniga män pratade om. Då har jag ändå kapat bilden lite.  :)

Planen gick i tid och kom i tid. Mörkret hade redan fallit när vi landade i San Jose. Vi passade på att växla in lite Colon. Jag tog 1000Sek till det. Sedan fick vi bagaget och gick ut för att möta Walter och Herman.

Vi stuvades in i en gammal buss tillsammans med bagaget. Trångt som bara den. Sedan bar det av norrut. Det verkade mest vara villaområden vi passerade. Men det var ett vidsträckt område. Så småningom kom vi ut på bygden. Vi åkte små, krokiga vägar och de flesta undrade nog om vi kört fel. Bussen gick inte mer än 10-20 km/h på de dåliga vägarna. Och brant var det. Modell alpvägar mitt inne i regnskogen.

Så småningom kom vi i alla fall fram till Bosque de Paz Lodge. Kl var nog nästan 22.

 Värden förstod att vi var trötta och bara ville till kojs så han hade förberett en liten välkomstpåse med juice och div annat. På gräsmattan gick Borugo (Agouti taczanowskii) världens största gnagare och betade.

Borugo (Agouti taczanowskii)
Rummet var fint men kallt. Vi behövde de extra filtar som fanns att tillgå. Tandborstning och sedan sängdags. Utanför rummet sov några blå-vita svalor.
Blue-and-white Swallow - Notiochelidon cyanoleuca


Väckning ca 5.45 för den som ville se kolibrir vakna.

More on:Costa Rica på NF Photo 2 and Costa Rica Birdblogg

2 comments:

  1. Spännande. Har nog aldrig sett en bild på en sådan gnagare förut. Den ser stor ut?

    ReplyDelete
  2. Den är stor som en nyfödd griskulting ungefär.

    ReplyDelete

Thanks for visiting my Travel blog :)