2011-03-01

Costa Rica 110129 Lördag

Translate? See Google translation in the sidebar!

Click to enlarge.  All photos NF Photo 110129 in Reserve Biologica le Selva, Costa Rica


Frukost kl 6 för att hinna skåda lite innan vi träffar dagens guide. Vi såg någon papegoja på en skylt, kolla vilken.


Idag var det en regnvädersdag. Men vi klarade oss rätt hyfsat ändå. Vi fick omelett + någon sorts friterad smörgås till frukost. Det var rätt gott även om det var flottigt. Som underhålling hade vi fågelbordet att beskåda.

Kl 6.45 åkte vi iväg genom samhället för att komma till ingången av Selva. Vi skulle skåda på väg ner till centret. Så det gjorde vi. Vi gick i sakta mak längs vägen och fick en hel del kraftigt hällregn på oss. Då var det bara att söka skydd eller springa. Fort!

Vi gick iväg med 2 guider. En man o en tjej. Gångvägen vi gick var betong. Handikapp anpassad och med möjlighet att cykla. Det var ganska kul för här och där stod skyltat varning för kurvor. Det var mossigt och här och där halkigt i skogen. Och regn i varierande styrka blandat med lite sol. Vi vände vid ett fält nära bebyggelse. Där var vackert. En vacker Great Curassow gick omkring nära centret. Den såg vi också på em.Fm fåglar:

Vid 12 var vi tillbaka t centret. Lunchkupong delades ut och en kycklingtallrik avåts. Sedan gick jag ner till shoppen. Där köpte jag en almanacka och en t-shirt. Fast bilden är ju på ryggen. :(

Em: Nu gick vi över floden på andra sidan. Bron var svajig när folk gick. Men inte besvärlig. Det var samma flod vi åkte på igår kväll. Vi passerade forskningscentret och gick in i en swamp. VI skulle försöka hitta en dvärg kingfisher. Men det fanns bara trollsländor och ett par fjärilar. Vi hade sett något grisliknade vid centret. Det kom flera senare i skogen. Andra delturen i den skogen blev rätt trist. Inte mycket att se förutom elaka jättemyror och mossa. Vi såg i alla fall en Grey hawk här. Naturen var mer kuperad här och lite knepig att gå.


Mot slutet såg vi en liten baby orm. Den var knallgul och sades ha ögonfransar. Söt var den i alla fall. Eyelash Viper (Bothriechis schlegelii) Lite apor stod också på listan.

Broad-billed Motmot

På hemvägen blev jag avsläppt vid Gavilans entré port. Jag ville plåta växterna på vägen upp till lodgen. Och det var tur för sedan blev det ju mörkt. Det mörknar vid 18-tiden.

Jag duschade och tvättade upp det viktigaste. Även om det knappast torkar. Foten är lite misshandlad i färgen, men inte så ond. Men trots tåstrumporna har jag blåsor. Men nu över strumpan.

Em fåglar:

Vi fick köttfärssås t middag. Och någon creme caramell.

Sedan var det dags för artgenomgång och nästa dags schema. Och en kort tur för att försöka locka till oss en uggla. Men det kom ingen.

Mer om CR här:
Costa Rica Birdblogg

OM NÅGON FRÅN RESAN LÄSER DET HÄR SÅ VORE DET ROLIGT OM NI VILLE GE ER TILL KÄNNA. TRYCK BARA PÅ ORDET "KOMMENTARER" UNDER INLÄGGET SÅ KAN NI SKRIVA NÅGOT! 

3 comments:

  1. Vad trevligt det låter! :)

    ReplyDelete
  2. Trevligt, men lite jobbigt med vädret denna dag då. Spännande med en gul orm! Den är så söt. Tycker också att stängslet på första bilden är fint. Der ut som kraftiga trädgrenar.

    ReplyDelete

Thanks for visiting my Travel blog :)