2015-12-22

Japan tips fr Anders

Japan 160122-160204
Bird Photography trip
Från:
Anders Blomdahl    151222
Till: Jonny Ullström, NatureFootstep (10 mer)
Hej alla,

Hoppas ni hittat lugnet i all julhets?

Jag har fått några frågor från några av er och sammanfattar här lite svar som skickas ut till er alla, då jag vill att alla ska få ta del av samma information inför resan. Därtill några avslutande tips utöver dessa frågor.

Lämna packning Kyushu & Korakukan
När vi anländer till Japan bor vi första natten på ett hotell intill flygplatsen i Tokyo och sedan flyger vi vidare dagen efter till tranorna på den södra ön Kyushu. Sedan efter ett par dagar där återvänder vi till samma hotell i Tokyo för en natt, innan vi reser med buss till Korakukan där aporna finns. Efter aporna återvänder vi sedan åter till Tokyo, för direkt flyg norrut till Hokkaido (ingen övernattning i Tokyo då).

Som jag nämnt tidigare kommer vi att lämna kvar den stora packningen i Tokyo när vi reser till aporna vid Korakukan. Men om man vill för att resa lite lättare går det även bra att lämna kvar visst bagage med de allra varmaste vinterkläderna i Tokyo, även när vi flyger ner till Kyushu. Vid dessa två tillfällen kommer vi i så fall att lämna bagaget på flygplatshotellet i Tokyo, alternativt i bagageförvaring på den närliggande flygplatsen. Vi får se på plats vilket som blir mest praktiskt! Personligen kommer jag sannolikt inte att packa om mitt bagage inför resan till Kyushu, så jag tar nog med allt dit. Till aporna måste vi däremot som sagt lämna den stora väskan kvar.  

Flygbolag
De flygbolag vi använder för inrikesflygen i Japan är All Nippon Airlines till Kyushu och Japan Airlines till Hokkaido.

Kontanter
Frukost, lunch och middag ingår på resan, men lite kontanter är ändå bra att ha med för att kunna köpa sig lite snacks eller ta någon fika utöver det. På de större ställena fungerar kreditkort, medan det i mindre butiken sannolikt inte går att handla med kreditkort. Jag rekommenderar därför att ni växlar in en mindre summa Japanska Yen och tar med er för sådana personliga inköp. Notera då att man sannolikt behöver beställa valutan i förväg - hör med ert lokala växlingskontor! Det finns även växlingskontor på flygplatserna i Japan, där man kan växla till sig valuta om man behöver.

Broddar
Ett tips jag fick som jag faktiskt inte hade tänkt på tidigare! Vi besöker snöiga och isiga miljöer och bär på en dyr kamerautrustning, vilket kan vara en ganska dålig kombination! Därför är broddar till kängorna en billig och mycket bra investering inför resan! Vi vill ju inte att någon av oss ska ramla och slå oss själva eller slå sin kamerautrustning i backen! Välj då helst en modell som är är enkel att montera på och av kängan!

De modeller vår lokala arrangör rekommenderar är dessa två märken:

Kolla dock var era lokala utebutiker kan erbjuda!

Kängor & skor
I Japan kommer ni att få erfara att man tar på och av sig skorna väldigt ofta! Det är strikta regler att man INTE går med uteskor inomhus, utan istället använder de innetofflor som finns för att gå inomhus. Man kliver då direkt i dessa innetofflor från sina egna skor, UTAN att först ställa sig på golvet! Vår japanska guide kommer att lära oss allt sådant, så vi beteer oss på ett korrekt sätt. Men i alla fall är det bra med kängor som är enkla att ta av sig och på, då vi kommer att göra detta många gånger! Dock knappast så att man behöver köpa nya bara för det, utan mer att vi ska vara medvetna om denna lilla process så fort vi ska inomhus!

Mer att läsa
Om seder och allmänna resetips finns på vår lokalarrangörs hemsida:


Jag knåpade också ihop ett litet julkort som jag bifogar här och med det vill jag önska er en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Vi ses och hörs efter årsskiftet!

Japan on NF Photo  NF Birds around the world 


No comments:

Post a Comment

Thanks for visiting my Travel blog :)