2010-05-12

Camargue 2010-05-02

2 maj, söndag

Vi var 5 st som gick ut på skådning kl 6. Vi åkte ut till en camping vid havet strax öster om staden. Camping de la bries, någonting. Efter Canal de Vitesse.


Det var halvmulet vid tiden för soluppgången. Vi hade rätt mysigt fast det inte var så mycket fågel. Bandade i alla fall en snutt med steglits-sång som vi hörde. Kan vara bra att ha, fast jag tror inte de sjunger hemma. Sedan såg vi tornseglare och en tornfalk mm.

Arter: Steglitz, tornfalk,styltlöpare, skärfläcka, natthäger. (En ung, sliten, fågel).


Åter hotellet för frukost.
 FM
Vi samlades igen kl 8.30 efter frukost. Nu åkte vi norrut en till parkering strax söder om Mas de Cacharel.  Här såg vi både fåglar och fjärilar.
På fm såg vi bl a:
Åter stan för lunch. Inne i stan blev vi stoppade för de skulle ha något tjur o häst jippo. Vi passade på att handla lite dricka och jag hittade ett ställe med souvenirer. På två minuter, medan jag köpte en bok, löstes stoppet upp och bilen försvann. Jag väntade 10 min för jag trodde de skulle komma tillbaka, men jag fick gå. Som tur var hittade jag riktningsskyltar till hotellet så det var bara att följa dom. Sedan tog jag en promenad ner till stranden och plåtade hav när jag nu ändå var på vift. :)

EM
Vi åt lunch på en restaurang nere vid vägen vid havet. Sen åkte vi ut igen kl 14. Vid Mas Neuf  fanns ett betong torn där vi stod. Här såg vi några av de fina, "vilda" hästarna med kohäger på ryggen och allt. Och ett föl.

Nu såg vi vid betong hyllan: stork häst har jag skrivit, antagligen kohäger på häst. Sumpbäver, backsvala, föl, sandtärna som flög, rörhöna, och stylta, purpurhäger och en halo runt solen.

Kohäger - Bubulcus ibis - The cattle egret

På nästa ställe, Mas d´Agon, hittade vi:
gravand, purpurhäger, biätare som flög,4 bronsibis, 4 rallhäger, hus och jordsvalor och seglare förståss. Skäggtärna, ägretthäger och tornfalk. Brushane, svartkråka och biätare. Riktigt fina bilder blev det på dom. Biätarna vi såg på tillbakavägen var ju riktigt kul. Satt fram i bilen.

Biätare - Merops apiaster - The European Bee-eater
 Åter t hotellet. Duschade och plåstrade om fötterna som börjar få blåsor. Dessutom upptäckte jag att jag blivit röd på axlarna. Riktigt röd. :(

På kvällen samlades vi kl 19.40 för att gå igenom arterna. Sen blev det promenad till restaurangen. Det var paella m sea food på menyn, men mina väninnor fixade så jag fick stekt anka istället. Vin till.

La mig tidigt. Efter att ha strulat med bildöverföring till lilla datorn.

Flamingo, silkeshäger, brun glada v röda taket, gulärla, skedstork, styltlöpare, purpurhäger, helig ibis (fin bild), härfågel dålig, ormörn, falk.

1 comment:

  1. Thanks for the link! Even with poor weather, I'm glad you're getting some time away. I do hope you get sunshine soon, though...

    ReplyDelete

Thanks for visiting my Travel blog :)