2010-05-23

Camargue 2010-05-03

3 maj, måndag 
Idag vaknade jag kl 7.15 så det var bara frukost innan vi skulle träffas kl 8. Vi skulle göra en ganska lång rundtur. Runt hela sjön och ner till havet på andra sidan. De har mycket risodlingar här. Idag såg vi också salttillverkningen. Det är väl här de gör medelhavssalt då. På väg ut stannade vi till i centrum för inköp av lunch. Jag köpte en tröja på torget. Svart med vita hästar. Den fick jag ju nytta av i kylan som kom sedan.

Vi körde norrut samma väg som igår. Men idag såg vi inte storken. Vi åkte upp till Mas Neuf där Richard köpte biljetter åt oss och vi fick tag i skapliga kartor. Vi fick en del duggregn och det blev kallt.
Vi åkte ner till Le Fangassier. Där finns också tusentals häckande flamingos. Och tydligen en sorts forskningsstation. Enl Rikard fanns det minst 25000 häckande par. Tänk hur det blir när alla ungar kläcks. :)
Spovsnäppa, myrsnäppa, kärrsnäppa och gulärla såg jag också. Och långnäbbad mås. Mycket svärmar av vadarna när någon rovfågel passerade. Såg kul ut.  Svarthuvad mås flög förbi och utgöt sitt karakteristiska läte i form av "miau".
Sedan for vi ner till La Pallisade och stranden. Det blåste småspik och var kallt. Lite regn fick vi också. Här blir man ju så fascinerad av att pojkarna vet precis vad det är för något som flyger en halvmil ut i vattnet. Mysko! Det var några liror och tärnor mm. Det var mysigt fast det var kallt. Här intog vi också den medhavda matsäcken.
Arter för dagen:
ladusvala, rallhäger, brun glada, snatterand, långnäbbad mås, större strandpipare, småsnäppa, rödbena, kentsk tärna, På samma bild finns fisk- små- och kentsk tärna. :)


Återresans arter:
Gravand, ormörn i topp på träd. snatterand, gula hägern, röd dykand, ägretthäger, purpurhäger, rödhuvad törnskata, gök, kohäger, kornsparv tornfalk. Och en svarthakad buskskvätta (?) som jag inte fick nån bild på.


T hotellet 18.55. Återträff f genomgång och mat kl 19.40.
Duschat!
Dagens resrutt
Alla vadare lyfter, häftigt att se hur svärmen rörde sig.
Rast vid Plage de Piémanson

Monica alias NatureFootstep

Kohäger
Rödhuvad törnskata satt i en buske

 Se även:
http://nfbild.blogspot.com/2010/05/ww88-medelhavsstrand-mediterranean.html

No comments:

Post a Comment

Thanks for visiting my Travel blog :)